Huset indeholder 4 værelser, er opført i 1995 og er på 158 bruttoetage kvm plus et væksthus på 28 kvm.

Stueetage indeholder: stue, nyt køkken fra 2014 og spiseplads i åbent miljø, entré, bad/toilet med gulvvarme, værelse med egen indgang og fadebur med lille grøntsagskælder. I stueetagen er der skydedøre til væksthuset.

Førstesalen indeholder: En stor repos , pulterrum og tre værelser, som let kan ændres til fire værelser.

Solen 5 er et folkesolhus tegnet af Flemming Abrahamsen (Se mere her). Hjertet i huset er den finske masseovn af brændte sten. Masseovnen varmer huset op cirka 4 måneder om året, resten af tiden sørger solen og væksthuset for varme i hele huset.

Der er faskine rundt om huset, der opsamler regnvand fra taget. Vandet ledes til en brønd under græsplænen og kan pumpes op herfra med elpumpe.

På vestsiden af huset er der en skøn terrasse med aftensol.

Der er skur med halvtag til brænde.

Huset ligger i boliggruppen Solpletten, med et godt socialt naboskab.

Pris: 2.595.000 kr.

Ejerudgifter både faste og variable:

 

Man ejer sin sokkeludstykning og sit hus og er som foreningsmedlem medejer af hele matriklen og landbrugsjorden. Når man bliver medlem betaler man et depositum på 8900 kr. Det tilbagebetales ved udmeldelse/ fraflytning. Endvidere er det årlige medlemsbidrag på 3000 kr.

Solen 5 ligger i den boliggruppe, der hedder Solpletten, som man som husejer også er medlem af (kontingent 300 kr årligt). Solpletten varetager vedligeholdelsen af området i egen boliggruppe og kan etablere fællesfaciliteter (Der er etableret fælles tørreplads samt udendørs opholdssteder med borde og bænke). Endvidere skal man være medlem af den overordnede Grundejerforening som tegner alle ejendomme i fællesskabet.